Google Ads nu înregistrează vânzări/conversii – Motive și Rezolvări

Rezumat

Aflați de ce website-ul dvs. înregistrează click-uri din Google Ads, dar nu aveți vânzări, și cum să rezolvați această problemă.

Cheltuiți bugete generoase și înregistrați o mulțime de click-uri din Google Ads, dar nu aveți vânzări?

Sunteți gata să renunțați cu totul la Google Ads?

Nu sunteți singur.

Mulți oameni urăsc Google în general și Google Ads în special din cauza asta. Cu toate acestea, compania continuă să prospere.

Deci face bine ceea ce face, chiar dacă dumneavoastră nu ați experimentat succes cu Google Ads.

Observ ceva ciudat în legătură cu această situație: de ce atât de mulți manageri de marketing detestă Google, când alții au un profit dublu sau mai mare pentru fiecare dolar cheltuit cu Google Ads?

Acestea fiind spuse, haideți să aflăm cum să creștem performanța campaniei de marketing online cu Google Ads și cum să facem cheltuielile publicitare să aibe un ROI (returnare a investiției) pozitiv.

Deci, de ce campaniile dvs. publicitare cu Google Ads nu aduc suficiente vânzări?

Website-ul dvs. este elementul central din majoritatea campaniilor de marketing online, iar Google Ads are rolul de a face legătura dintre potențialii clienți și website-ul dvs. Cum a fost gândit și dezvoltat Website-ul are un rol crucial deoarece odată ce oamenii ajung pe website, aici se întâmplă, sau nu, conversiile.

Traficul din Google Ads care oferă o rată de conversie mică devine rapid foarte scump, iar rentabilitatea negativă a investiției pe cheltuielile publicitare nu va fi tolerată pentru mult timp de niciun agent de publicitate inteligent.

Din experiență, știu că unii proprietari de afaceri deseori dau vina pe compania de publicitate Google pentru vânzări lente sau inexistente, dar aceștia pot arăta cu degetul în direcția greșită.

Oamenii din marketing care fac reclamă pe Google se concentrează pe rata de clic a anunțurilor. Ei crează reclame menite să genereze trafic. Dacă website-ul dvs. obține trafic, dar nu înregistrează conversii, avem noutăți pentru dvs.:

De cele mai multe ori nu este o problemă cu Google Ads. E problema Website-ului. Mai exact, aveți o problemă cu experiența pe care o au oamenii când accesează website-ul dvs., nu o problemă cu Google Ads.

Iată vestea bună:

Aceasta este o problemă care poate fi rezolvată relativ simplu.

De ce experiența utilizatorilor este importantă pentru conversii?

Internetul a oferit consumatorilor mai multă putere ca niciodată. Aceștia pot alege produse sau servicii de pe zeci de website-uri diferite. Comerțul electronic a revoluționat modul în care cumpărăm.

Gândiți-vă la asta:

De câte ori ați făcut clic pe un link pentru a vizita un website, apoi ați renunțat rapid dacă a durat mai mult de câteva secunde pentru a se încărca pagina?

Cât de des vă simți frustrat încercând să găsiți ceea ce căutați pe un website, apoi renunțați și vă îndreptați către Amazon sau un alt website care este mai familiar?

Dar dacă …

Faceți clic pe un website care se încarcă rapid și este configurat pentru a vă permite să găsiți exact ceea ce căutați cu un efort minim?

Și dacă …

Aveți nevoie de puține informații suplimentare înainte de a efectua o achiziție, dar nu este nevoie să le căutați, deoarece site-ul pe care vă aflați oferă un link direct către informațiile de care aveți nevoie?

Și nu numai asta, dar …

Recenziile celorlalți care au achiziționat produsul pe care îl considerați sunt chiar în fața dvs., toate specificațiile de care aveți nevoie sunt furnizate intuitiv și există fotografii de înaltă calitate, din diferite unghiuri, astfel încât să puteți vedea exact ce doriți. Există și posibilitatea de a contacta un reprezentant de la vânzări în timp real, prin chat, pentru a primi răspunsuri rapid!

Cumpărați de acolo sau continuați să căutați?

(Amintiți-vă, ați renunțat deja la alte două sau trei site-uri încărcate lent, dificil de navigat sau parcă au fost proiectate de începători.)

Răspunsul este în mare parte DA.

Cum să convertiți mai mult din traficul care vine din Google Ads?

În primul rând, trebuie să vă asigurați că fiecare vizitator experimentează o încărcare rapidă a site-ului, navigare simplă, o procedură de cumpărare simplă și rapidă, plus informații necesare despre produs sau serviciu.

Iată câteva dintre sfaturile mele, testate, pentru convertirea traficului de pe website. Dacă doriți mai mult ajutor, mă puteți contacta.

  • Clarificați, cu pix și hârtie, care este clientul ideal pentru produsul sau serviciul dvs, apoi încercați să creați un website care abordează nevoile și dorințele lor;
  • Asigurați-vă că anunțul din Google Ads are legătură cu pagina de destinație;
  • Fiecare pagină de pe website trebuie să fie optimizată pentru o experiență cât mai bună a vizitatorilor;
  • Gândiți un plan robust de optimizare a conversiilor, nu trebuie să fie complicat;
  • Stabiliți o comunicare directă între echipele dvs. marketing și IT, indiferent dacă sunt interne sau externe (acest lucru este crucial);
  • Testați navigarea, paginile categoriilor, paginile produselor, procesul de cumpărare;
  • Nu încetați niciodată testarea, nu încetați niciodată învățarea, nu încetați niciodată să îmbunătățiți lucrurile care merită îmbunătățite;
  • Pe scurt: aflați exact ce își doresc cei mai buni clienți, clienții pe care îi doriți cel mai mult, și veniți cu soluții.

De unde știu toate astea?

Tot ce am scris mai sus este învățat din experiența mea de lucru cu clienții mei. Pentru crearea unui site, marketing online sau optimizare SEO, contactați-mă apăsând pe acest link.